Arriba el Nadal! I amb ell, l’amor, la pau i com no, els dinars familiars, els regals, els amics invisibles i el tió. En aquest blog, us presentem 5 vins per poder sobreviure al Nadal i no morir en l’intent.

Per començar, el moment cuina, aquell on tens tota la família opinant del bé o no que t’han quedat els canalons. Si hi ha massa aperitiu, que si falten les patates i les olives… Ho hem d’admetre, sempre tenim clàssics a les famílies, bé per a aquest moment jo us us recomano un vi rosat. És un d’aquells vins que els hi donaran tema de conversa i que faran que us deixin una estoneta tranquils a la cuina. Parlem de l’ancestral Et veig Bé de Caterra. Serà el vostre millor aliat, i farà fàcil el moment aperitiu. Un rosat amb una bombolla fina i  100 per cent  Garnatxa negra. És aromàtic i fresc, i maridarà genial amb aquest moment important dels àpats de Nadal.

Pilar VinomiContinuem amb l’aperitiu, un cop haguem acabat amb el rosat passarem al 100×100 blanc del celler Vins del tros. Amb aquest vi aconseguirem que estiguin centrats 100 per 100 en els aperitius, gaudint d’una garnatxa blanca amb un pas per àmfora que els descol·locarà i farà que deixin de preguntar per a quan els nens o si ja tenim parella…

I arriba el plat principal, per aquest plat necessitem el factor sorpresa. Més que res, perquè segur que la iaia Mariana fa millor la sopa de galets, o a la teva parella li sembla que sa mare la fa millor que tu. O bé, a la cosina Pepita, que lo de les pilotes de carn no li sembla bé. O bé, ha notat que el brou l’he comprat fet (que voleu que us digui amb tant tast, tanta activitat i tantes trobades amb els winelovers una servidora no te temps per fer brou!).

Així que, amb la sopa de galets us recomano un Sisquera selecció  dels Cellers Tarroné. Així, els teniu distrets amb el nom, que segur que a la iaia Mariana li encantarà. I amb les subtils notes a torrats i fruita blanca madura que ens dona aquest vi elegant i avellutat. Mentrestant discuteixen d’on ve el nom, i si ho diuen o no, el nostre brou de comprar passarà desapercebut!

Amb el segon plat ja tothom està esperant el moment de xerrar amb el cunyat o cunyada que ho sap tot; i mira per on, aquest Nadal el podeu sorprendre amb un Akrònim. Un vi elaborat pel celler Bernaví  amb Montepucciano d’Abruzzo, una varietat italiana i que té una criança de 12 mesos en foudres de fusta d’Eslavònia.

Ja us dic jo, que si aquest vi no causa efecte sorpresa i deixeu muts els vostres parents, és perquè teniu una família tant friqui dels vins com vosaltres!!!

I per acabar, arribem a les postres i aquest cop els podeu sorprendre amb un escumós elaborat amb Chardonay i Gewüstramminer plantats a Prat de Comte. Sí, sí, heu llegit bé, amb el 181 us marcareu un “tanto” i gaudireu d’un escumós sense liquid d’expedició ni sucres afegits!

I, no ens oblidem del moment xarrup, per aquests moments us proposo un licor de cireres elaborat per Cireres de Vilalba. Un caprici que amb uns bons bombons de xocolata negra farà que el vostre dinar sigui apoteòsic!